i goście

04.12.2021

godz. 20:00

bilety:
59 PLN / 69 PLN / 79 PLN

Muchy

Muchy debiutowały w 2007 roku albumem „Terroromans”, szturmem zdobywając świadomość branży muzycznej i słuchaczy w całym kraju. Zdobywając wiele nominacji i nagród stworzyli bezprecedensowe wówczas na polskie warunki zjawisko promocji zespołu w mediach społecznościowych i zyskali środowiskowy, niemal pokoleniowy wymiar. Świetnie oceniana i szeroko komentowana muzyka zespołu, pozwoliła mu zagrać do dziś około 700 koncertów i wydać kolejnych 5 albumów – 3 płyty studyjne, muzykę do filmu i specjalny album koncertowy z Jarocina.  Ponadto Michał Wiraszko to dziś jeden z czołowych tekściarzy, piszący m.in. dla Krzysztofa Zalewskiego, Lady Pank, Ewy Farnej czy Rosalie., a sam Krzysztof Zalewski był także muzykiem zespołu w latach 2011 – 2014.

W 2018 roku Muchy przebojem wróciły do grania w oryginalnym składzie, z nowymi utworami i reedycją debiutu, a zespół odwiedził najważniejsze polskie festiwale z Openerem i Offem na czele oraz zagrał trasę klubową w całej Polsce. Udany powrót sprawił, że muzycy przystąpili do pracy nad nowym albumem.

 

Epidemia przesunęła plany wydawnicze o ponad rok, ale powoli – jak cała branża muzyczna, także Muchy – wracają do żywych. Nowy album ukaże się 16 lipca 2021 nakładem wydawnictwa Kayax. Na płycie usłyszymy 11 premierowych utworów i znakomitych gości Kasię Nosowską, Monikę Borzym i Belę Komoszyńską, a także Jana Borysewicza, Pawła Krawczyka, Zbigniewa Krzywańskiego i Michała Kmieciaka.

 

Muchy w 2021 roku to: Michał Wiraszko – śpiew, gitara; Piotr Maciejewski – bas, klawisze, śpiew;

Szymon Waliszewski – perkusja oraz Stefan Czerwiński – gitara, bas.

 

Dyskografia:

– Galanteria DEMO (2005)

– Terroromans (2007)

– Notoryczni debiutanci (2010)

– Chcecicospowiedziec (2012)

– Karma Market (2014)

– Powracająca fala – album koncertowy (2015)

– „Reakcja łańcuchowa” – muzyka do filmu (2017)

– „Szaroróżowe” (2021)

Play Video

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing
and typesetting industry. Lorem Ipsum